Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

VHZ groep
Montage hang en sluitwerk kunststof kozijn.

VHZ neemt Kozijn Service Nederland over

Datum van publicatie: 10-11-2022

Woensdag 9 november jl. heeft VHZ Groep (VHZ) het servicebedrijf Kozijn Service Nederland (KSN) overgenomen. Met deze overname versterkt VHZ haar positie in de complete levering van en rond duurzame kozijnoplossingen.

Landelijk dekkend servicenetwerk

KSN is een klantgericht servicebedrijf op het gebied van ramen, deuren en kozijnen in de breedste zin van het woord. Het servicebedrijf uit Wassenaar heeft bovendien een uitstekende naam in de markt. De oprichter van KSN, Jordi van Laar, kiest met de overname door VHZ voor de continuïteit en groei van het bedrijf. KSN zal zich als servicebedrijf onder de vleugels van VHZ verder ontwikkelen tot een landelijk dekkend servicenetwerk. 

De afgelopen maanden is er intensief gewerkt aan een verdere samenwerking tussen KSN en VHZ.  ‘VHZ vindt het belangrijk dat mensen in een prettige leefomgeving, veilig, duurzaam en energiebesparend kunnen wonen. Daarvoor is het belangrijk om een betrouwbare service te bieden in aanvulling op wat we nu al doen met onze bedrijven’, volgens Ben Bergsma, CEO van VHZ. ‘Om dit verder kracht bij te zetten is VHZ sterk gericht op het bouwen van een servicenetwerk met een hoge kwaliteitsstandaard, dat dicht bij de klanten zorgdraagt voor garantie, reparatie, onderhoud, opleiding en advies.’

Toekomstbestendige groeistrategie

VHZ is een toonaangevende producent van duurzame kozijnoplossingen, toekomstbestendig geproduceerd op vier productielocaties, in Leeuwarden (Europrovyl), Groningen (Kumij), Hoensbroek (Transcarbo) en Gemert (Smits Kozijnen). VHZ is de grootste verwerker van kozijnen in Nederland met een omzet van EUR 190 miljoen en produceert ruim 180.000 kozijnen per jaar.

In juli 2021 is VHZ overgenomen door het huidige management en Gilde Equity Management. Door de overname van KSN breidt de marktleider in duurzame kozijnoplossingen haar portfolio verder uit. 

Meer actueel

Wij zijn de allereerste kunststof kozijnen fabrikant in Nederland met categorie 1 productkaarten in de NMD!

Vanaf 16 maart 2023 zijn drie varianten van de kunststof kozijnen van Europrovyl opgenomen in de Nationale Milieu Database (NMD). Daarmee is Europrovyl de allereerste kunststof kozijnen fabrikant in Nederland met categorie 1 productkaarten in de NMD.

Lees meer
Ben Bergsma ontvangt VKG keurmerk.

VKG Keurmerk en VHZ vinden elkaar in duurzame koers

Met de aansluiting van VHZ Groep bij branchevereniging VKG Keurmerk zijn ook Kumij, Transcarbo, Smits kozijnen en Europrovyl onder de VHZ-paraplu lid geworden.

Lees meer
Montage van kunststof kozijn.

VHZ versnelt groei door overname van Alwood

Afgelopen week heeft VHZ Groep de overname van het montagebedrijf Alwood Montage afgerond. Deze overname betekent voor VHZ een verdere versterking van haar positie in de complete levering van duurzame kozijnoplossingen. Daarmee wil VHZ haar rol als servicegerichte partner in de renovatie- en nieuwbouwmarkt vergroten.

Lees meer
Fietsevent Kumij.

Kumij fietsevent 2022 geslaagd

Het Kumij fietsevent 2022 voor onze relaties, was dit jaar op de prachtige locatie Sportpark Orderbos in Apeldoorn. De deelnemers werden verwelkomd door Roelof Docter terwijl zij konden genieten van een lekkere lunch. Vervolgens was het tijd om de fietsen erbij te pakken om zich lekker in het zweet te werken tijdens de MTB-tour of de Race-tour.

Lees meer
Werken bij VHZ.

BAM Wonen en Kumij verduurzamen huurwoningen circulair

BAM Wonen en Kumij zetten zich in voor het zo circulair mogelijk verduurzamen van 25 huurwoningen van BPL Pensioen in Rockanje. In dit unieke project worden kozijnen van 100% gerecycled kunststof toegepast en zorgen BAM Wonen en Kumij voor hoogwaardig hergebruik van de te vervangen kozijnen.

Lees meer
Ben Bergsma fietst voor Pink Ribbon.

17.000 redenen om geld op te halen

Maar liefst 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Ook dit jaar krijgen meer dan 17.000 Nederlanders de diagnose borstkanker te horen. Bij de partner van onze CEO Ben Bergsma is helaas aan het begin van dit jaar ook borstkanker vastgesteld. Reden voor Ben om op de fiets te stappen en 1.000 kilometer te fietsen door Nederland.

Lees meer
Kunststof kozijnen in hoogbouw.

Bouwen op grote hoogte

Enkel kozijnen produceren doet Europrovyl allang niet meer. De diensten gaan veel verder. Zo werken ze samen met Vink Bouw in Den Haag aan de woontoren Hoge Vrijheid. Hier worden de kozijnen in betonelementen geplaatst en beglaasd. Vervolgens worden de elementen voorzien van steenstrips en gaan ze op de bouwlocatie tot ruim 70 meter de hoogte in.

Lees meer
VHZ kunststof kozijnen in appartementen.

Metamorfose in hartje Heerlen

In het centrum van Heerlen wordt hard gewerkt aan de transformatie van het welbekende Sint Josephziekenhuis naar een supermoderne studentencampus genaamd Live & Be Campus. Een uitdagend project! De kamers van het oude beddenhuis worden omgetoverd tot 150 appartementen voor studenten en young professionals.

Lees meer